Je gebruikt een verouderde web browser. Voor een snellere, veiligere ervaring, upgrade deze vandaag gratis.

Van de regenboog naar het land Wit
samen met Odette

Ga je mee op avontuur? Kiko is een kleine en lieve krokodil die woont op de regenboog. Iedere kleur van de regenboog is een land dat staat voor een deel van Kiko’s leven. In het land Violet woont Odette. Odette is ook een krokodil en draagt een bril. Op een dag wil Odette samen met haar allerliefste Kiko de regenboog verlaten. Het land Wit is het land waar Odette samen met Kiko naartoe wil. Maar is het leven daar wel zo gemakkelijk als krokodil?

Lieve Clarebout

Mijn opleiding als pedagoge en het dagelijkse contact met mijn 2 kinderen brachten me de inspiratie om te schrijven.

Het verhaal van Kiko en zijn vrienden reikt verschillende thema’s aan die aansluiten op de leefwereld van kinderen. Het is vooral mijn bedoeling om kinderen te laten genieten van het lezen of luisteren naar het verhaal van Kiko. De verhalen zijn speels maar tegelijkertijd ook educatief. De verhalen kunnen gebruikt worden om bepaalde thema’s te bespreken zoals heimwee, verhuizen naar een ander land, vriendschap, samenleven ongeacht de achtergrond, omgaan met gevoelens en vergeven.

Kinderen worden door het lezen of luisteren naar de verhalen op verschillende ontwikkelingsniveaus gestimuleerd (de cognitieve ontwikkeling, de emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van waarden en normen). Het eerste deel van de reeks kan op school ook worden gehanteerd om op een speelse manier stil te staan bij de letters van het alfabet.

Voor de illustraties ging ik de fijne samenwerking aan met Tom Heye. Hij weet het karakter van de personages en de verschillende omgevingen zoals in het verhaal omschreven, heel goed weer te geven. Met zijn 10 jaar ervaring als illustrator, wordt het verhaal levendig in beeld gebracht. Meer info over hem en zijn werk vind je via deze link.


44

Pagina's Boek 1

1.5

jaar voorbereiding

23

A4 Pagina's Manuscript van de volle reeks

900

kopjes koffie

1001

ideetjes voor nieuwe boekenZin in een voorproefje?

Boekvoorstellingen

Ga mee op avontuur

Op geregelde tijdstippen geef ik een interactieve boekvoorstelling waar een deel van het verhaal voorgelezen wordt en er een leuke attentie is voor alle aanwezige kinderen (zie kalender)!

Onze vorige inspiratiemails gemist?

Maak uw keuze

We bieden verschillende opties om Kiko & Odette in huis te halen. Je kan kiezen om 1 of meerdere boeken te kopen. Daarnaast hebben we ook een super plezant kleur- en doeboekje in de aanbieding. Alvast bedankt om Kiko en Odette een plaatsje in de wereld te geven.

Boek Deel 1
20
  • 1 boek Deel 1
  • 1 boek Deel 2
  • Kleur- en doeboekje
Bestel Boek Deel 1
Combi-Pakket
40
  • 1 boek Deel 1
  • 1 boek Deel 2
  • Kleur- en doeboekje
Bestel Combi-Pakket
Boek Deel 2
20
  • 1 boek Deel 1
  • 1 boek Deel 2
  • Kleur- en doeboekje
Bestel Boek Deel 2

Alle boeken van de reeks

1. Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette.

In het eerste deel gaat Kiko het avontuur aan om samen met Odette van de regenboog naar het land Wit te trekken. Hiervoor moeten ze het alfabet leren. Zal hen dit lukken?

Bestel Boek
2. Kiko zoekt naar geluk.

In het tweede deel van de reeks probeert Odette Kiko zich thuis te laten voelen in het land Wit. Ze bezoeken samen mooie plaatsen. Ondertussen leert Kiko alles over muziek. Zal Kiko het leuk vinden in het land Wit?

Bestel Boek
3. Terug naar de regenboog of toch het land Wit?

In het derde en laatste deel van de reeks komen we te weten of Kiko en Odette in het land Wit blijven of niet? Komt alles nog goed met Tuur? Zal de koning van het land Wit de beslissing van Kiko beïnvloeden?

Verwacht in 2024
Vind je Kiko en Odette leuk?
Deel gerust!