Je gebruikt een verouderde web browser. Voor een snellere, veiligere ervaring, upgrade deze vandaag gratis.

Kiko zoekt naar geluk

Kiko en Odette zijn pas verhuisd van de regenboog naar het land Wit. Ze maken nieuwe vrienden en beleven allerlei avonturen, maar Kiko krijgt al snel heimwee. Hij mist de kleuren van de regenboog. Odette neemt Kiko mee naar zee. Op het strand zegt Kiko: ‘Ik wil het helemaal niet druk. Ik ben op zoek naar geluk.’ Maar wat betekent geluk voor Kiko?

Lieve Clarebout

Lieve Clarebout schreef met Kiko zoekt naar geluk haar tweede kinderboek. Met dit verhaal wil ze kinderen laten nadenken over zichzelf en wat geluk voor hen betekent.

We leren in dit boek dat de omstandigheden niet altijd gemakkelijk zijn. Iedereen gaat elk zijn eigen weg. Hun levensweg en zoektocht naar geluk ziet er voor iedereen anders uit. De situaties in het boek zijn speels en ludiek, maar kunnen toch heel goed worden aangewend om dieper na te denken over wat geluk voor kinderen betekent.

Het hoofddoel blijft ook in dit tweede boek van de reeks Op dril met Kiko de krokodil om kinderen te laten genieten van het lezen of luisteren naar het verhaal van Kiko. De verhalen zijn speels maar tegelijkertijd ook educatief. Het thema muziek komt naar voor in het verhaal en we leren de andere personages ook beter kennen.

Kinderen worden door het lezen of luisteren naar de verhalen op verschillende ontwikkelingsniveaus gestimuleerd (de cognitieve ontwikkeling, de emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van waarden en normen).

De mooie illustraties zijn opnieuw verzorgd door Tom Heye. Meer info over hem en zijn werk vind je via deze link.


52

Pagina's Deel 2

6

Hoofdpersonages Deel 2

Geluk

Thema jeugdboekenmaand maart 2023

1001

ideetjes voor nieuwe boeken

Boekvoorstellingen

Ga mee op avontuur

Op geregelde tijdstippen geef ik een interactieve boekvoorstelling waar een deel van het verhaal voorgelezen wordt en er een leuke attentie is voor alle aanwezige kinderen (zie kalender)!

Onze vorige inspiratiemails gemist?

Maak uw keuze

We bieden verschillende opties om Kiko & Odette in huis te halen. Je kan kiezen om 1 of meerdere boeken te kopen. Daarnaast hebben we ook een super plezant kleur- en doeboekje in de aanbieding. Alvast bedankt om Kiko en Odette een plaatsje in de wereld te geven.


Boek Deel 1
20
  • 1 boek Deel 1
  • 1 boek Deel 2
  • Kleur- en doeboekje
Bestel Boek Deel 1
Combi-Pakket
40
  • 1 boek Deel 1
  • 1 boek Deel 2
  • Kleur- en doeboekje
Bestel Combi-Pakket
Boek Deel 2
20
  • 1 boek Deel 1
  • 1 boek Deel 2
  • Kleur- en doeboekje
Bestel Boek Deel 2

Alle boeken van de reeks

1. Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette.

In het eerste deel gaat Kiko het avontuur aan om samen met Odette van de regenboog naar het land Wit te trekken. Hiervoor moeten ze het alfabet leren. Zal hen dit lukken?

Bestel Boek
2. Kiko zoekt naar geluk.

In het tweede deel van de reeks probeert Odette Kiko zich thuis te laten voelen in het land Wit. Ze bezoeken samen mooie plaatsen. Ondertussen leert Kiko alles over muziek. Zal Kiko het leuk vinden in het land Wit?

Bestel Boek
3. Terug naar de regenboog of toch het land Wit?

In het derde en laatste deel van de reeks komen we te weten of Kiko en Odette in het land Wit blijven of niet? Komt alles nog goed met Tuur? Zal de koning van het land Wit de beslissing van Kiko beïnvloeden?

Verwacht in 2024
Vind je Kiko en Odette leuk?
Deel gerust!